Ingrediënten
- 500 gram varkenslapjes of mager spek met of zonder zwoerd
- 6 eieren
- 1 tahu (soja koek)
- 10 gram gedroogde Chinese champignons (niet perse)
- 50 gram uien of halve theelepel uienpoeder
- 10 gram knoflook of kwart theelepel knoflookpoeder
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel ketjap asin ‘Mee-chun’ yellow soy
- kwart theelepel spice powder ‘Mee-chun’
- kwart theelepel vetsin
- 3 eetlepels olie
- 500 cc water
Voorbereiding
Champignons in heet water weken.
Dun snijden, stengels verwijderen.
Varkensvlees 3x1x1 cm dik snijden.
Tahu in 16 blokjes snijden.
Lichtgeel frituren en spoelen met heet water om aanklevende olie te verwijderen.
Eieren hard koken, water afgieten en direct afkoelen met koud water. Kapot tikken en pellen.
Ui en knoflook pellen en snipperen.
Bereiding
Ui en champignons in olie glazig fruiten.
Knoflook toevoegen.
Vlees meeschroeien.
Water ingieten.
Eieren, tahu en kruiden toevoegen en verder koken tot het vlees mals is.
Bij gebruik van uien- en knoflookpoeder, deze gewoon toevoegen na ingieten van water.