Ingrediënten
- 2 sneetjes oud wittebrood zonder korst
- melk
- 2 uien
- 150 gram champignons
- 100 gram boter
- 500 gram gehakt (half om half)
- 100 gram gekookte ham in blokjes
- 1 eetlepel peterselie
- 1 ei
- zout
- peper
- nootmuskaat
- ardenner gehaktbrood
Voorbereiding
De sneetjes brood in de melk weken.
De uien pellen en fijnsnipperen.
De champignons met een vochtig doekje schoonvegen en in plakjes snijden.
De peterselie fijnsnipperen.
Het ei loskloppen.
De oven voorverwarmen op 175 oC.
Bereiding
Ongeveer 15 gram boter verhitten.
De fijngesnipperde ui met de champignons toevoegen en bakken tot het vocht uit de champignons is verdampt.
De sneetjes brood uitknijpen en met het ui-champignonmengsel, de blokjes ham, de peterselie, het losgeklopte ei, peper, zout en nootmuskaat door het gehakt kneden.
Van het gehakt een rol vormen en deze in een kleine braadslede leggen.
De resterende boter in een pan bruin laten worden en over het gehakt gieten.
Het Ardenner gehakt midden in de voorverwarmde oven in ca 60 minuten gaar en bruin bakken.