Udang cabe hyau (garnalen in groene pepersaus) (Indonesisch)

Ingrediënten

  • 1 blad daon salam
  • kwart stengel sereh
  • 3 eetlepels groene pepersaus
  • half schijfje gulah djawa
  • santen naar smaak
  • zout naar smaak
  • 10 grote Chinese garnalen
  • halve groen lombok

Groene pepersaus

  • groene pepers
  • azijn
  • zout

Bereiding
Verhit de olie in een pan en fruit onder voortdurend omscheppen de kruiden.
Voeg na enkele minuten de groene pepersaus, santen en zout toe.
Kook het mengsel even door en voeg de garnalen toe met wat gesneden groene lombok.
Eventueel kunt u het gerecht varieren door wat schijfjes champignons en gele paprika mee te bakken.

Groene pepersaus
Deze saus kun je heel goed in grote hoeveelheden maken en in een afgesloten pot in de koelkast bewaren.
Meng groene pepers met naar smaak azijn en zout, kook het mengsel even goed door, bewerk het in de blender.,
Even zeven, laten afkoelen en de saus is klaar.

Reageren is niet mogelijk