Udang bumbu Bali peteh (grote garnalen in kruidige saus) (Indonesisch)

Ingrediënten

  • 8 grote garnalen
  • 3 grote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stengels sereh
  • 1 vingerkootje laos
  • 1 vingerkootje trassi
  • 3,5 eetlepel sambal oelek
  • 2 blaadjes daon salam
  • 4 blaadjes djeruk perut
  • 1 handvol petehbonen
  • 1 eetlepel olie

Bereiding
Maak de uien, knoflook, loas, trassie en sambal oelek fijn in de keukenmachine en bak ze met de sereh, daon salam en djeruk purut in de hete olie.
Voeg de petehbonen toe en laat de saus zacht sudderen.
Frituur de garnalen heel even dicht in de hete olie.
Leg ze in de saus en laat deze nog zo’n 10 minuten op laag vuur in de garnalen trekken.

Reageren is niet mogelijk