Tempura van groenten en vis

Tempura-van-groenten-en-visIngrediënten

  • Reken aan groenten en vis ca 150 gram per persoon
  • stevige witte vis (zeeduivel of kabeljauw)
  • grote garnalen
  • groenten bosuitjes, broccoliroosjes, champignons
  • olie om te fruiten

Beslag

  • kwart liter ijskoud water
  • 2 eierdooiers
  • 2 ijsblokjes
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • Tempura van groenten en vis

Voorbereiding
Snijd de vis in blokjes van ca 1,5×1,5 cm. Maak de groenten schoon, snij de bosuitjes in stukjes van ca 4 cm.
Verdeel de broccoli in niet te grote roosjes. Maak de champignons schoon.
Maak kort voor de bereiding het beslag.
Doe het ijswater in een kan. Stamp de ijsblokjes fijn en voeg ze toe.
Doe de eierdooiers in een kom, roer de helft van het ijswater erdoor, voeg de bloem en het zout toe en roer met een vork tot een licht klonterig beslag.
Roer er het resterende water door.

Bereiding
Verhit de olie in koekenpan, frituurpan of wok tot de damp er af komt.
Haal de blokjes vis, de garnalen en de groenten met niet te veel tegelijk rondom door het beslag.
Dat gaat het makkelijkst door ze aan houten satepennen te prikken.
Frituur ze in kleine porties in 2-3 minuten goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Serveer met een of meer dipsauzen naar keuze.

Reageren is niet mogelijk