Tahu taotjo (Tahoe met bonen en garnalen) (Indonesisch)

Ingrediënten

  • 1 blok tahu
  • 100 gram gepelde garnalen (hollandse of noorse)
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 50 gram petehbonen
  • 50 gram taotjobonen
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 rode pepers
  • 5 groene pepers
  • zout
  • olie

Bereiding
De tahoe wordt in kleine dobbelsteentjes gesneden en gefrituurd in slaolie tot lichtbruin.
Dit laat men vervolgens uitlekken en afkoelen.
Fruit in 3 eetlepels olie de gesneden ui samen met de knoflook.
Voeg vervolgens de gesneden pepers toe en laat dit even doorbakken.
Voeg daarna de rest vand e ingredienten toe en bak dit onder flink roeren op hoog vuur door.
Voeg tenslotte 1 kopje water toe en laat dit even opkoken, waarna het gerecht klaar is.

Reageren is niet mogelijk