Stofoe kwie kwie (Gestoofde kwie kwie) (Surinaams)

Ingrediënten

  • 8 kwie kwie’s
  • 125 gram boter of olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 3 eetlepels Chinese sieuw
  • 1 theelepel Chinees poeder
  • 2 takjes selderij
  • zout
  • zwarte peper of 1 verse peper

Bereiding
Deze vis word met ingewanden, schubben, kieuwen en al klaargemaakt.
Maak de vis schoon door de schubben stevig te borstelen en de vinnen te verwijderen.
Daarna spoelt men ze na in verdunde azijn of wrijft ze in met citroensap.
Nu de buik van de vis opensnijden en de ingewanden bestrooien met zout.
De vissen zijn nu panklaar.
De vis aan beide kanten bakken in de boter of olie in 15-20 minuten.
De vissen uit de pan halen en de klein gesneden knoflook, ui en tomaat bakken.
De vissen, sieuw, Chinees poeder en een kopje water toevoegen en het geheel nog 30-40 minuten zachtjes laten stoven.
Op het laatst de selderij snijden en 5 minuten mee laten stoven.
Op smaak afmaken met zout en peper.

Reageren is niet mogelijk