Sambal goreng koolrabi (Indonesisch)

Ingrediënten

  • 250 gram koolrabi in strips gesneden
  • 100 gram Noorse garnalen
  • 1 rode lombok
  • halve ui
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel zout
  • 3 fijngemalen kemirienoten
  • 1 theelepel suiker
  • 2 blaadjes daon salam
  • 1 plakje of halve theelepel laos
  • 1 theelepel trassi
  • halve paprika
  • 100 ml santen
  • halve soeplepel slaolie

Bereiding
Fruit de fijngesneden ui en knoflook in de olie tot de ui glazig ziet.
Doe er de in stukjes gesneden lombok en paprika, de garnalen en de kruiden bij, en enkele minuten later de groente.
Laat het gerecht sudderen tot de koolrabi gaar is.
Voeg de santen toe en laat het geheel nog 10 minuten op laag vuur staan.

Reageren is niet mogelijk