Ingrediënten
- 500 gram ongepelde Noorse garnalen of udang
- 3 fijngehakte uien
- 5 fijngehakte teentjes knoflook
- 5 rode lomboks, ontpitten en in keukenmachine grof gemalen
- 2,5 cm verse gemberwortel in plakjes gesneden
- 3 tomaten in stukjes gesneden
- 2 bouillonblokjes
- 1,5 eetlepel suiker
- 5 eetlepels plantaardige olie (b.v. zonnebloemolie)
Bereiding
Pel de udangs en laat de staarten heel.
Frituur de garnalen in hete olie.
Haal de garnalen uit de frituur en laat ze uitlekken.
Verwarm de olie in een wadjang of een pan en bak de uien en de knoflook tot ze glazig zijn.
Voeg de gemalen lomboks, gember en tomaten erbij en roerbak deze.
Breng de boemboe op smaak door toevoeging van de bouillonblokjes en suiker.
Voeg nu de garnalen toe en bak heel even door.