Kangkung petis met garnalen (Indonesisch)

Ingrediënten

  • 200 gram garnalen
  • 50 gram tauge
  • 400 gram kankung
  • olie
  • 4 blaadjes sla
  • 4 schijfjes citroen
  • 2,5 eetlepel petis
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • scheutje bouillon
  • 1 ui
  • 1 rode lombok
  • 1 teentje knoflook
  • beetje bruine basterdsuiker

Bereiding
Bak de uien in de olie. Voeg lombok en knoflook toe en bak dit even mee.
Voeg de petis, ketjap en suiker toe.
Blus het geheel af met wat bouillon.
Controleer de smaak. De saus is nu gereed.
Was de kangkung en centrifugeer hem droog.
Verhit de olie en roerbak de kangkung hierin knapperig.
Verdeel de groente over 4 borden.
Leg hierop de garnalen en daarovereen de tauge.
Schep de warme saus over de salade en garneer het geheel met sla en citroen.

Reageren is niet mogelijk