Kabeljauw met yoghurtsaus

Kabeljauw met yoghurtsausIngrediënten

  • ca 400 gram kabeljauwfilet
  • bloem
  • olie of vet om te frituren

Beslag

  • 125 gram bloem
  • mespunt zout
  • 1 ei
  • 1,5 tot 2 dl koolzuurhoudend mineraalwater

saus

  • 6 eetlepels dikke yoghurt
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 1 hardgekookt ei
  • 1 sjalotje
  • 2-3 augurkjes
  • zout
  • versgemalen peper

Voorbereiding
Laat de kabeljauwfilet zonodig ontdooien en snijd in blokken van ca 2×2 cm.
Zeef de bloem voor het beslag met het zout in een kom.
Klop het ei los met mineraalwater.
Roer het eimengsel in een dun straaltje door de bloem en blijf kloppen tot het een glad beslag is.
Voeg niet meer vocht toe dan nodig is om het beslag de dikte van vla te laten krijgen.
Laat het beslag 20 minuten rusten.
Doe voor de saus de yoghurt en de tomatenketchup in een kommetje.
Hak het ei en de augurkjes fijn.
Snipper het sjalotje.
Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Bereiding
Verhit het frituurvet tot 180 oC.
Haal de stukjes vis eerst door de bloem en daarna door het beslag.
Laat ze uitlekken en frituur ze met niet teveel te gelijk goudbruin.
Houd de stukjes die klaar zijn warm in een op 100 oC voorverwarmde oven.
Serveer met de saus.
Lekker met sla.

Reageren is niet mogelijk