Ikan ritja-ritja (Vis in tomatensaus) (Indonesisch)

Ingrediënten

  • 2 gebakken kabeljauwfilets
  • 1 grote ui
  • 2 verse rode pepers
  • 1 theelepel trassi
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 dunne plakjes djahe
  • 2 blaadjes salam
  • 2 plakjes laos
  • klein blikje tomatenpuree
  • 4 eetlepels tomatenketchup
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel stroop
  • 1 theelepel aromat
  • 0,5 bouillontablet
  • olie

    zout

Bereiding
De ui, peper en knoflook fijnsnijden en met de trassi en djahe fijnmalen.
Laos, salam en het fijngemaakte kruidenmengsel een paar minuten fruiten in ongeveer twee eetlepels olie.
Voeg tomatenpuree, ketchup, ketjap, stroop, aromat en bouillontablet toe en leng de saus met heet water aan tot sausdikte.
Maak de saus af op een pittige zoutzure smaak.
Verdeel de gebakken filets in stukken en doe ze laag om laag met de saus in een schaal.
Ikan ritja-ritja hoeft niet warm te worden gegeten.

Reageren is niet mogelijk