Ikan mangut (Indonesisch)

Ikan MangutIngrediënten

  • 1 kg in stukken gesneden kabeljauw
  • 1 grote ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 6 rode lomboks
  • 0,5 theelepel trassi
  • 0,5 theelepel laos
  • 1 theelepel verse kentjur
  • 1 theelepel kunci (kunjit)
  • 5 kemirienoten
  • 6 eetlepels arachide olie
  • 2 blaadjes daon salam
  • 1/4 blok santen
  • 1 eetlepel tamarindewater (of asemwater)

Bereiding
Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn.
Snijd de lomboks in stukjes en week de lomboks in water.
Los het blok santen op in water.
Wrijf in een vijzel de ui, knoflook, lombok, trassi, laos, kentjur, tumu kunci(koenjit) en kemiries fijn.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin het fijn gewreven mengsel.
Voeg de salamblaadjes toe.
Doe de stukken kabeljauw erbij, breng het geheel aan de kok en laat het 15 minuten sudderen.

Reageren is niet mogelijk