Ikan bumbu badjak santen (Vis in geurige kokossaus) (Indonesisch)

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 1 (of 2) rode lombok of 1 eetlepel sambal oelek
  • 1 vingerkootje trassi
  • 1 blaadje daon salam
  • 2 blaadjes djeruk perut
  • kwart stengel sereh
  • 2 theelepels ketumbar
  • 1 vingerkootje kentjur
  • 2 eetlepels asemwater
  • 1 vingerkootje laos
  • 2 tomaten
  • 1 kopje santen
  • suiker
  • aardappelmeel
  • 2 visfilets van 150 gram (heek, kabeljauw of tong)
  • prei

Bereiding
Fruit de fijngemaakt kruiden en de in stukjes gesneden tomaten in de olie tot een bumbu.
Haal de stukjes blad eruit en maak de bumbu fijn in een blender (blaadjes kunnen daarna weer in de saus).
Voeg de santen toe en verwarm de saus.
Voeg suiker naar smaak toe.
Laat op het laatst nog even wat preiringen meesudderen.
Haal de vis door aardappelmeel heen en bak deze even aan in olie.
Leg de vis op een warme schaal en schenk de saus er over heen.

Reageren is niet mogelijk