Herie-herie (Surinaams)

Ingrediënten

  • 500 gram bakkeljauw (kabeljauw)
  • 2 rijpe (gele) bakbananen
  • 2 groene bakbananen
  • 2 cassave’s
  • 2 swietie petata (zoet aardappel)
  • zout
  • 4 eieren
  • 125 gram boter
  • 1 gesnipperde ui
  • 4 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 verse peper

Bereiding
Begin met het van tevoren ontzouten van de bakkeljauw.
Daarna maakt u de vruchten schoon.
De bananen door de schil er af te halen de toppen eraf snijden en dan in de lengte 3 mm insnijden en de schil er af halen.
De cassave maakt u op dezelfde manier schoon.
Het bruine en rose gedeelte moet er af, zodat u een krijtwitte wortel overhoudt.
De swietie petata maakt u schoon door ze te schrapen, net als bij een wortel.
Na het schrapen verkleuren ze onmiddellijk, maar dat hindert niet.
De verschillende vruchten nu wassen en ze in een pan met water doen zodat ze net onder staan.
Iets zout er bij en laten koken.
Vanwege het verschil in kooktijd moet u de groene bananen onderin de pan doen samen met de swietie petata en daar bovenop de rijpe bananen en cassave.
Om te weten of de vruchten gaar zijn, moet u er even in prikken net als bij het koken van aardappels.
De rijpe bananen ongeveer een kwartier nadat het water kookt gaar, de rest in 30-40 minuten.
De bakkeljauw en de eieren samen in een pan koken.
De eieren moeten hard zijn., de bakkeljauw is gaar in ca 25 minuten.
U kunt de eieren en de bakkeljauw ook in dezelfde pan koken als de vruchten.
De boter in de pan doen en de ui, tomaten, knoflook en peper samen fruiten.
De gekookte bakkeljauw in stukken breken en even mee laten bakken.
U serveert dit gerecht door elk van de verschillende vruchten op een bord te doen, samen met de saus en de bakkeljauw.
Elk bord garneert u met een gekookt ei en plakjes tomaat. Geef er komkommersla bij.

Reageren is niet mogelijk