Garnalen met arugula (paardebloemblad)

Ingrediënten

  • 16 rauwe Chinese jumbo-garnalen, in het schild
  • 4 hele bladen verse arugale (schoongeborsteld met een zacht kwastje)

Voor de dressing

  • 4 eetlepel limoensap
  • 1/3 theelepel suiker
  • 2 vingerreepjes schoon zeezout
  • 1 teen knoflook

Voor Aioli

  • 10 geschilde tenen knoflook4 mespunten zout6 rauwe eidooiers
  • 4 dl virgin olie (eerste persing)

Bereiding
Pocheer de garnalen 5 tellen in kokend water, haal ze met een schuimspaan eruit en dep ze droog.
Ontdoe ze van het kopschild en dan het staartschild (het hele achterschild dus).
Doe dit voorzichtig, zodat de garnalen er heel uitkomen.
Meng de ingredienten voor de dressing goed en marineer de blote garnalen hierin 0,5 uur.
Haal de garnalen uit de marinade en laat ze uitlekken.
Ze kunnen zo geserveerd worden met een lobbige aioli, versierd met de gehakte verse arugula.

Bereiding Aioli
Wrijf de knoflook in een stenen vijzel fijn met het zout.
Meng 2 van de eidooiers erdoor.
Voeg de olie beetje bij beetje in een dun straaltje toe, alsof het een mayonaise betreft en giet die met een ononderbroken straaltje erbij zodra de aioli dik wordt.
Verdeel de aioli in tweeen en klop de resterende eidooiers in een helft.
Roer dan de twee sausen voorzichtig bij elkaar, met tot slot de gehakte argula.

Reageren is niet mogelijk