Runderstoofschotel met rode wijn-tijmsaus

Ingrediënten

  • 750 gram runderlappen
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels boter of margarine
  • zout
  • peper
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 2 uien
  • 1 winterwortel
  • 1 laurierblaadje
  • 1,5 dl rode wijn
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 runderbouillonblokje

Bereiding
Snij de uien in ringen en de winterwortel in kleine stukjes.
Bestuif de runderlappen met bloem.
Verhit de boter in een braadpan, bak het vlees snel om en om bruin en neem het daarna uit de pan.
Bak in het achtergebleven bakvet 5 minuten de uienringen en de wortelstukjes.
Leg het vlees en de gebakken uienringen en wortelstukjes in een snelkookpan en bestrooi het met zout, peper en tijm.
Giet de wijn langs de kant van de pan erbij, verkruimel het bouillonblokje en giet 1 dl warm water erbij.
Roer de tomatenpuree door de saus, leg het laurierblaadje erin en sluit de pan.
Breng de pan onder druk en laat het gerecht in 25 minuten gaar worden.
Neem de druk van de pan (afspoelen onder koud stromend water) en laat de saus op hoog vuur 5 minuten inkoken.

Reageren is niet mogelijk