Provencaalse stoofpot

Provencaalse-stoofpotIngrediënten

  • 600 gram magere runderlappen
  • zout
  • peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram boter
  • 150 gram ontbijtspek in reepjes
  • 1 blik gepelde tomaten in stukjes (400 gram)
  • 100 gram groene en zwarte olijven
  • 1 takje tijm
  • 250 gram champignons
  • 4 aardappels
  • Provencaalse stoofpot

Bereiding
De runderlappen met zout en peper inwrijven en in blokjes snijden.
De teentjes knoflook pellen.
De helft van de boter verhitten en het vlees snel aan alle kanten bruin bakken.
De reepjes ontbijtspek, de gepelde tomaten, de uitgeperste knoflook, de olijven en de tijm toevoegen en het vlees met een deksel op de pan in ca 2 uur gaar stoven.
De champignons met een vochtig doekje schoonvegen en in vieren snijden.
De aardappels schillen en in blokjes snijden.
De resterende boter verhitten en hierin de aardappelblokjes met de champignons bruinbakken.
Het aardappelmengsel 15 minuten voor het einde van de bereidingstijd aan het vlees toevoegen.

Vlak voor het serveren het takje tijm verwijderen. De stoofpot serveren met een groene salade.

Reageren is niet mogelijk