Groente-kerriestoofpot

Ingrediënten

  • 2,3 ons rauwe wortels
  • 4,5 ons rauwe aardappels
  • 1 grote ui
  • 16 kleine kweekchampignons
  • 1 kop witte bonen
  • 2 eetlepels maizena
  • 4 koppen groente- of kippenbouillon
  • 1,5 – 2 eetlepels kerriepoeder
  • 2 eetlepels boter
  • 3 ons diepvries doppers of 1 kop verse doppers
  • 1/4 kop (4 eetlepels) cashewnoten
  • 2 eetlepels Kikkoman of andere Japanse sojasaus

Bereiding
Schraap de worteltjes; snij ze overdwars diagonaal in 4 cm lange stukken (tezamen ca 2 koppen).
Schil de aardappels en snij ze in 4 cm brokken (ca 3 koppen).
Schil de ui en snij die in 4 cm brokken (ca 1 1/4 kop)
Borstel de champignons droog schoon met een zacht kwastje.
Doe de bonen in een vergiet, spoel ze af en giet ze af.
Los de maizena op in 1/4 kop bouillon in een kleine kom.
Meng het kerriepoder met 1 eetlepel water in een tweede kommetje tot pasta.
Smelt de boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de wortels, aardappels en ui toe en kook, af en toe omscheppend, 3-4 minuten of tot ze geheel met boter bedekt zijn.
Zet intussen, bij het gebruik van diepvries doppers, 1 kop ervan apart.
Berg de rest van de doppers meteen weer in de vriezer voor een andere keer.
Voeg de resterende 3 3/4 kop bouillon aan de soeppan toe, draai het vuur hoog en breng de inhoud aan de kook.
Verlaag het vuur tot middellaag en kook zachtjes ca 15 minuten of tot de groenten mals zijn geworden.
Doe de champignons erbij met de bonen, doppers en cashewnoten.
Roer de kerriepasta erbij met de sojasaus en wat zout naar smaak en blijf 2-3 minuten koken op middellaag vuur.
Verlaag het vuur tot de inhoud van de pot zachtjes suddert en roer geleidelijk het maizenamengsel erdoor.
Kook, al roerend, 1 minuut of tot de pot net wat indikt en blijf op heel laag vuur 10 minuten sudderen, af en toe omscheppend.
Verdeel de stoofpot over 4 warme diepe kommen en geef gestoomde witte rijst erbij.

Reageren is niet mogelijk