Pinda bravoe (Pindasoep) (Surinaams)

Ingrediënten

  • 400 gram kip of rundvlees
  • 100 gram zoutvlees
  • 4-5 pimentkorrels
  • 1 ui of 4 sjalotjes
  • halve pot pindakaas
  • 1 groene of halfrijpe peper
  • 5 takjes bleekselderij
  • zout of 2 bouillonblokjes

Bereiding
Trek een bouillon van het vlees, ook het gedeeltelijk ontzoute zoutvlees, in ruim anderhalve liter water.
Doe hierbij de pimentkorrels en de gesnipper ui of sjalot.
Als u sjalotjes gebruikt, het groene gedeelte bewaren en op het laatste moment het groen erbij doen.
De bouillon is klaar wanneer het vlees gaar is, ca anderhalf uur.
De pindakaas nu oplossen met een deel van de bouillon.
Roer net zolang tot een gladde saus ontstaat.
Giet de saus bij de overige bouillon en roer.
De peper er bovenop doen en de soep nu nog 15 minuten laten doorkoken.
Zorg ervoor dat de peper niet stuk kookt.
De soep kan met een tomtom worden geserveerd.

Reageren is niet mogelijk