Kippenbouillon

Ingrediënten

  • ca 750 gram soepkip (of vleugeltjes, nekjes en maagjes)
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 steel bleekselderij
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje tijm of halve theelepel gedroogde tijm
  • 1 plukje foelie
  • zout
  • versgemalen peper

Bereiding
Breng de kip met anderhalve liter koud water langza aan de kook.
Schep er het schuim af.
Snijd de ui met de binnenste bruine schil in vieren.
Snijd de geschrapte wortel en de bleekselderij in stukken.
Doe de ui, wortel, bleekselderij, laurierblaadje, tijm, folie en wat zout en peper bij de kip in de pan.
Laat met het deksel schuin op de pan ca 2 uur tegen de kook aan trekken.
Zeef de bouillon eerst door een zeef en daarna door een natgemaakte keukendoek die in de zeef wordt gelegd.
Ontvet de bouillon. Dat gaat het gemakkelijkst door de bouillon te laten afkoelen en in de koelkast te zetten, zodat het gestolde vet eraf geschept kan worden.

Reageren is niet mogelijk