Kim-lo (Gehaktballetjes soep)

Ingrediënten

  • 400 gram varkensgehakt (geen half-om-half)
  • 10 gram gefruite uien
  • 1 eiwit
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • halve theelepel vetsin
  • halve theelepel ‘Mee-chun” spice powder
  • 1 theelepel zout
  • 2 liter kippebouillon
  • 400 gram winterpeen
  • 20 gram jamur kuping (houtchampignon)
  • 5 gram kembang gedang (niet perse)
  • 1 pakje so-oen (cassave vermicelli)
  • 15 cm prei
  • 1 eetlepel fijngehakte selderij
  • halve theelepel vetsin
  • 1,5 theelepel zout
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder of 4 teentjes knoflook
  • halve theelepel ‘Mee-cun’ spice powder
  • 1/4 theelepel peper

Bereiding
Bovengenoemde ingredienten en kruiden goed mengen.
Ronde balletjes draaien met een middellijn van ca 2 cm.
Houtchampignon, kembang gedang, so-oen, ieder apart in heet water weken.
Na het uitzetten houtchampignon 1/2 cm breed snijden, kembang gedang 1 cm lang snijden en so-oen 2 cm knippen.
Winterpeen schillen, in de lengte gleufjes insnijden van 1/2 cm diep.
Rondjes snijden van 3 mm dik.
Blokjes snijden kan ook.
Prei in de lengte halveren en 1/2 cm breed snijden.
Knoflook pellen, snipperen en in 1 eetlepel olie fruiten.
Bouillon met kruiden, gefruite knoflook en prei koken.
Gehaktballetjes toevoegen.
Wanneer deze boven drijven, peen meekoken tot half gaar, dan de rest van de ingredienten toevoegen.
Verder koken tot stukjes peen gaar zijn.
Voor het opdienen wat gefruite uien en gehakte selderij over het gerecht strooien.

Reageren is niet mogelijk