Grietie banana (Surinaams)

Ingrediënten

  • 100 gram zoutvlees
  • 200 gram soepvlees of droge vis
  • 3 takjes selderij
  • 1 ui
  • zwarte peper
  • zout of bouillonblokje
  • 2-3 groene bakbananen
  • 1 cassave
  • 1 ei
  • zwarte peper
  • 1 kopje kokosmelk
  • 1 groene of halrijpe peper (Madame Jeanette)

Bereiding
Het zoutvlees gedeeltelijk ontzouten door het vlees een tijd van tevoren in water te laten staan, af te gieten en weer aan vullen met vers water etc.
Als u in tijdnood zit zit, kunt u het ook even uitkoken.
Van het vlees, de vis en de selderij, de gesnipperde ui, en het bouillon blok (of zout) een bouillon trekken.
U heeft hiervoor ongeveer anderhalve liter water nodig en in een uurtje is de bouillon getrokken.
Intussen de bananen en cassave raspen.
Klop vervolgens het ei en meng dit met de geraspte massa van bananen en cassave.
Voeg het zout en zwarte peper er naar smaak aan toe.
Van het bananen/cassevemengsel draait u balletjes ter grootte van een knikker en die doet u heel voorzichtig bij de bouillon.
Het kopje kokosmelk er aan toevoegen.
De Madam Jeanette peper in de pan doen en zorgen dat ze niet stuk kookt.
De soep nu nog 10 minuutjes laten koken, en naar smaak nog wat zout toevoegen.

Reageren is niet mogelijk