Aspergesoep met tomaat

Aspergesoep-met-tomaatIngrediënten

  • 500 gram soepasperges
  • 2 tomaten
  • 1 liter kippenbouillon (zelfgetrokken of uit een pot)
  • 1 bekertje creme fraiche (125 gram)
  • 2 theelepels allesbinder of aangeroerde maizena
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • aspergesoep

Voorbereiding
Schil de asperges en verwijder de onderste harde stukjes.
Snijd de bovenste helften van de asperges schuin in stukjes van ca 2 cm.
Deze worden gebruikt als vulling voor de soep.
Kook ze in water met wat zout in ca 5 minuten beetbaar, laat ze uitlekken en van het kookvocht op.
Snijd de onderste stukken van de asperges klein en kook ze in het opgevangen kookvocht in 10-15 minuten goed gaar.
Pureer ze met het kookvocht met de staafmixer of in de foodprocessor en roer door een fijne zeef om de vezels achter te houden.
Dompel de tegenover de steelaanzet ingekruiste tomaten een paar tellen in kokend water. Laat de tomaten onder de koude kraan ‘schrikken’, ontvel ze en snijd het vruchtvlees in reepjes.

Bereiding
Breng de gepureerde asperges met de bouillon aan de kook.
Klop er de creme fraiche door en bind de soep met de allesbinder of de maizena.
Breng op smaak met wat peper en zout.
Roer de stukjes gekookte asperges en de reepjes tomaat door de soep en laat kort doorwarmen.
Bestrooi met de fijngehakte peterselie en serveer meteen.
Geef er stokbrood of soepstengels bij.

Reageren is niet mogelijk