Pizzasaus

PizzasausIngrediënten

  • 1 flinke ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • halve eetlepel gemengde Italiaanse kruiden
  • 1 groot blik gepelde tomaten (800 gram) of 2 kleine blikjes
  • 1 theelepel suiker
  • zout
  • versgemalen peper

Bereiding
Snipper de ui en de knoflook.
Verhit de olie in een koekenpan met hoge rand (of een wok).
Laat de ui en de knoflook in ca. 3 minuten glazig fruiten. Laat de tomatenpuree al roerend 2 minuten meebakken.
Roer er de kruiden door.
Voeg de tomaten met het vocht toe en laat de saus regelmatig roeren inkoken tot de gewenste dikte.
Breng de saus op smaak met de suiker en wat zout en peper

Reageren is niet mogelijk