Sate van mosselen (Indonesisch)

Ingrediënten

  • 1 zak mosselen
  • 1 ui
  • 4 teentjes uitgeperste knoflook
  • 2 theelepels verse gember
  • 1 theelepel sambal trassi
  • 1 theelepel gulah djawa
  • 4 blaadjes daon salam
  • 1 eetlepel olie
  • 2 theelepels tamarinde

Bereiding
Maak de ui schoon en snipper hem fijn.
Wrijf een brij van de ui, knoflook, gember, sambal en gula djawa.
Fruit dit in de hete olie.
Voeg salamblad en tamarinde toe, giet een halve liter water op het geheel en laat even doorkoken.
Maak de mosselen schoon en kook ze in de bouillon.
Laat ze daarin afkoelen en haal ze uit de schelp.
Rijg de mosselen aan satestokjes of pennen en rooster ze in een paar minuten bruin.

Reageren is niet mogelijk