Sate kambing (Sate van lamsvlees) (Indonesisch)

Ingrediënten

  • 300 gram gesneden lamsvlees
  • halve theelepel zout
  • halve theelepel peper
  • 1 theelepel ketumbar
  • 1 teentje fijngeperste knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • halve soeplepel ketjap manis
  • 1 eetlepel sojaolie

Voor de saus:

  • kwart rauwe ui of 3 rode uitjes in stukjes
  • 1 blaadje djeruk perut
  • halve eetlepel citroensap of een paar schijfjes citroen
  • 5 stuk rawit
  • 1 theekopje ketjap manis

Bereiding
Marineer het vlees een uur in de kruiden.
Rijg het aan stokjes en rooster de stokjes vlees 3-4 minuten boven houtskool of in de grill.
Meng de sausingredienten door elkaar en schenk de saus over de sate uit.

Reageren is niet mogelijk