Ingrediënten
- 500 gram varkensvlees
- 1 ui
- 8 teentjes knoflook
- 7 kemirienoten
- 2 citroenschillen
- 2 eetlepels asemwater
- 1,5 dl bouillon
- 2 dl santen
- 1 eetlepel ketumbar
- halve eetlepel djinten
- 1 theelepel kunjit
- 1 theelepel trassi
- 0,5 theelepel kentjur
- 0,5 theelepel laos
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout
- sate-stokjes
Bereiding
Snij het vlees in dobbelsteentjes.
Snij ui en knoflook fijn.
Rasp de citroenschillen.
Maal de kemirienoten fijn.
Meng 3/4 van de kruiden met het asemwater en wrijf daar het vlees mee in.
Kook de bouillon met de rest van de kruiden, de santen en de citroenschillen tot een dikke saus.
Rijg het vlees aan de stokjes en rooster het terwijl u het vlees steeds met de saus besprenkelt.