Sambal (Indonesisch)

sambalIngrediënten

  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tomaat
  • ca 3 ons rode Spaanse peper
  • trassi (blokje van ongeveer 1-2 cm)
  • suiker naar behoefte
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • zonnebloemolie
  • Sambal

Bereiding
Was de pepers en snij ze in blokjes van ca cm lang.
Hoe meer zaadjes u laat zitten, hoe heter de sambal.
Pel de ui en snijd deze in stukken.
Pel de knoflook en pers ze m.b.v. een knoflookpers fijn.
Snij de tomaat aan stukjes.
Pureer deze ingredienten m.b.v. een blender of staafmixer tot een hele fijne puree.BEREIDING

Verhit een laagje olie in de wok of koekenpan.
Voeg de puree, de trassi en ketjap toe.
Zet het vuur op middellaag en laat het geheel, onder voortdurend omscheppen, ongeveer 10 minuten zachtjes bakken.
Voeg suiker naar behoefte toe. Als de sambal te pedas (te heet) is, voeg dan wat meer suiker toe.
Giet het geheel over in een glazen pot. Zorg dat de sambal onder een laagje olie staat.
Laat het afkoelen, sluit daarna de pot en bewaar de sambal in de koelkast.

Reageren is niet mogelijk