Sla met spekjes, appel en noten

Sla-met-spekjes-appel-en-notenIngrediënten

  • 50 gram gesneden ontbijtspek
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1 rode appel
  • ca 75 gram gepelde walnoten
  • Dressing
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • mespunt suiker
  • zout
  • versgemalen peper
  • 3 eetlepels olijfolie

Bereiding
Klop de azijn, de mosterd, de suiker en wat zout en peper voor de dressing door elkaar tot het zout en de suiker zijn opgelost.
Klop er daarna de olie door.
Snijd het ontbijtspek in reepjes en bak ze knapperig in de koekenpan.
Doe de sla in een kom.
Snijd de gewassen appel met de schil in dunne plakjes. Bedruppel ze desgewenst met citroensap om verkleuren tegen te gaan.
Schep de dressing door de sla en garneer met de appelpartjes, de walnoten en de warme spekjes.
Of verdeel de sla en de overige ingredienten over de bordjes.
Serveer met stokbrood of geroosterd

Reageren is niet mogelijk