Kipsalade met peer en walnoten

Ingrediënten

  • 250 gram kipfilet
  • kipkruiden
  • enkele blaadjes friseesla
  • 1 rijpe peer
  • citroensap
  • 125 gram blauwe schimmelkaas (gorgonzola/castella blue/dana blue/roquefort)
  • 25 gram boter
  • 50 gram walnoten

Voor de dressing:

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel grove mosterd
  • snufje suiker
  • peper

Bereiding
De kipfilet met kipkruiden inwrijven.
De friseesla wassen en droogslingeren.
De blauwe schimmelkaas in dunne plakjes snijden, de peer schillen in blokjes snijden en met citroensap besprenkelen.
Van de ingedriënten voor de dressing een sausje kloppen.
De boter verhitten en de kipfilet snel aan alle kanten bruinbakken en nog 5-7 minuten zachtjes nabakken.
In een slabak de frissee leggen.
De kipfilet wat af laten koelen en in schuine plakken snijden.
De peer, de kipfilet en de blauwe schimmelkaas voorzichtig door elkaar scheppen en over de sla verdelen.
De salade met gehakte walnoten garneren.
Serveren met stokbrood of geroosterd brood.

Reageren is niet mogelijk