Voorjaarsragout met asperges

Voorjaarsragout-met-aspergesIngrediënten

  • 500 gram asperges
  • 250 gram snijbonen
  • 1 bos worteltjes
  • 1 blikje mini-maiskolfjes
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • halve liter melk
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 2 eierdooiers
  • zout
  • versgemalen peper
  • scheutje citroensap
  • 1 theelepel bouillonpoeder (desgewenst)
  • 2 eetlepels fijngehakte dille of bieslook (vers of uit de diepvries)
  • Voorjaarsragout met asperges

Bereiding
Schil de asperges en snijd ze schuin in stukken van ca 4 cm.
Snij de schoongemaakte snijbonen en de geschrapte worteltjes schuin in stukken van ca. 4 cm.

Kook de asperges, de snijbonen en de worteltjes afzonderlijk in water met wat zout beetgaar.
Laat ze uitlekken.
Laat de maiskolfjes uitlekken en snijd ze schuin doormidden.
Verhit de boter in een grote steelpan. Voeg de bloem toe en blijf 2 minuten roeren.
Roer er scheut voor scheut de melk door en blijf roeren tot het een gladde saus is.
Laat af en toe roerend op laag vuur ca 10 minuten zachtjes pruttelen om de bloemsmaak kwijt te raken.
Roer de creme fraiche en de eierdooiers door elkaar, draai het vuur laag en roer het roommengsel door de saus.
Breng op smaak met wat peper, zout, citroensap en desgewenst bouillonpoeder en roer er de dille of de bieslook door.
Schep de groenten door de saus en laat op laag vuur kort doorwarmen,
Geef er aardappelpuree of gekookte krielen bij.

Tips
Dit is een hoofdgerecht waarin de groenten een hoofdrol spelen. Het wordt geserveerd met aardappelpuree of gekookte krielen en verschillende soorten koud vlees, bijvoorbeeld rauwe ham, gekookte ham, gebraden kip- of kalkoenrollade en ossentong.
Reken 75 tot 100 gram vlees per persoon.
Met zachtgekookte of gepocheerde eieren is dit als een vegetarisch hoofdgerecht

Reageren is niet mogelijk