Urap (Indonesisch)

Ingrediënten

  • 500 gram witte kool, gesneden in reepjes van 2 cm
  • 250 gram gebroken sperziebonen
  • 250 gram tauge
  • 10 gram zout
  • 1 gram kentjur
  • 4 gram uitgeperste knoflook
  • 17 gram sambal oelek
  • 1 gram trassi bakar
  • 3 gram laos
  • 6 gram zout
  • 12 gram suiker
  • 4 gram azijn
  • 1 blaadje djeruk perut
  • 84 gram geraspte kokos

Bereiding
De groenten worden in volgorde van hardheid kort gekookt.
In en pan met ruim kokend water en zout, de witte kool doen, na 1 minuut de sperziebonen, weer na 1 minuut de taugé toevoegen.
Alles nog 1 minuut laten koken en vervolgens de groenten goed uit laten lekken in een vergiet.
De kentjur, uitgeperste knoflook, sambal oelek en trassi fijn stampen en mengen met de overige smaakstoffen.
Het kruidenmengsel mengen met de gekookte en afgekoelde groenten.

Reageren is niet mogelijk