Urap (Groenten met kokos) (Indonesisch)

Ingrediënten

  • 500 gram witte kool, gesneden in reepjes van 2 mm
  • 250 gram gebroken sperziebonen
  • 250 gram tauge
  • 10 gram zout
  • 1 gram kentjur
  • 4 gram knoflook (uitgeperst)
  • 17 gram sambal oelek
  • 1 gram trassi bakar
  • 3 gram laos
  • 6 gram zout
  • 12 gram suiker
  • 4 gram azijn
  • 1 blaadje djeruk perut
  • 84 gram geraspte kokos

Bereiding
De groenten worden in volgorde van hardheid kort gekookt.
In een pan met ruim kokend water en zout, de witte kool doen.
Na 1 minuut de sperziebonen toevoegen.
Na 1 minuut later de tauge.
Alles nog 1 minuut laten koken en vervolgens de groenten goed uit laten lekken in een vergiet.
De kentjur, uitgeperste knoflook, sambal oelk en trassi fijn stampen en mengen met de overige smaakstoffen.
het kruidenmengsel mengen met de gekookte en afgekoelde groenten.

Reageren is niet mogelijk