Tumus tauge (Indonesisch)

Ingrediënten

  • 250 gram tauge
  • 1 fijngesneden ui
  • 4 takjes selderij (fijngehakt)
  • 1 cm prei (fijngesneden)
  • 1 plak van 1 cm santen (blok)
  • 1 teentje knoflook of 1 kleine lente ui
  • 3 theelepels laos
  • 1 borrelglaasje jenever
  • 1 borrelglaasje water
  • 2 eetlepels olie
  • 2 theelepels sambal badjak
  • zout
  • peper

Bereiding
Tauge schoonmaken, ui fijnsnijden, teentje knoflook persen, selderij in kleine stukjes snijden.
Ui, prei, knoflook en laos in de olie fruiten.
Blussen met jenever, daarna water toevoegen.
Vervolgens tauge en selderij erbij doen en ca 5 minuten laten meekoken.
Intussen de santen erin laten smelten.
Het geheel nog even laten pruttelen en zonodig nog wat water toevoegen.

Reageren is niet mogelijk