Toemis bontjie (Sperzieboontjes op z’n Javaans) (Surinaams)

Ingrediënten

  • 750 gram sperzieboontjes
  • 250 gram mager doorregen varkenslapjes
  • 1,5 eetlepel olie
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 verse peper
  • 1 theelepel suiker
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 1 bouillonblokje
  • 1 kleine theelepel kentjur
  • zout

Bereiding
De sperzieboontjes wassen en schoonmaken.
Het vlees in stukjes snijden en in de olie bakken.
Als het vlees licht begint te bruinen, de intussen gesnipperde ui, de knoflook en de peper mee laten bakken.
Als de uitjes doorgebakken zijn, de suiker, ketjap, bouillonblokje bonen en kentjur toevoegen.
Stoof de boontjes gaar, proef ze en voeg indien nodig zout toe.
Serveer er witte rijst bij.

Reageren is niet mogelijk