Tahu goreng goeri (gebakken tahu) (Indonesisch)

Ingrediënten

  • 1 stuk tahu in kleine blokjes snijden
  • 1 blokje santen van ca 2 cm
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 teentje knoflook (fijngeperst)
  • 1 blaadje daon salam (of laurierblad)
  • 1 blaadje djeruk perut
  • halve lepel olie
  • kwart eetlepel zout
  • kwart eetlepel sambal
  • kwart tot een derde liter water

Bereiding
Tahu eerst wassen.
Snijd de tahu daarna in de lengte in 3 stukken en verdeel vervolgens die stukjes in repen van 3 cm.
Verse tahu kun je 3-4 dagen onder water bewaren, wel elke dag water verversen.
Halve liter olie in een wok of koekenpan.
Breng alle ingredienten, behalve de tahu in 1/3 liter water aan de kook.
Is de santen gesmolten dan de stukjes tahu 2 minuten op zacht vuur mee laten koken.
Vervolgens uit laten lekken.
Ondertussen de olie verhitten.
Doe langzaam de stukjes tahu in de hete olie en bak ze tot ze aan beide kanten bruin van kleur zijn.
Het restant van de santensaus kun je voor een andere gerecht, b.v. de nasi goeri, gebruiken.

Reageren is niet mogelijk