Stofoe sopropo (Gestoofde sopropo) (Surinaams)

Ingrediënten

  • 2 sopropo’s
  • 1 plak mager ontbijtspek (100 gram)
  • 50 gram gedroogde garnalen
  • 2 eetepels olie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 verse peper (niet perse noodzakelijk)
  • zout
  • 1 tomaat
  • sap van 1 citroen

Bereiding
De gedroogde garnalen weken.
Het ontbijtspek in blokjes snijden en bakken in de olie.
Ui, knoflook, peper snipperen en meebakken, samen met de geweekte, uitgelekte garnalen.
De tomaat in stukken snijden en ook meebakken.
De in halve maantjes gesneden sopropo toevoegen en zo’n 5 minuten mee laten bakken, terwijl u omschept.
Een half kopje water en citroensap erbij en het geheel nu nog 15-20 min. zachtjes laten stoven.

Reageren is niet mogelijk