Stofoe komrokomro (Gestoofde komkommer) (Surinaams)

Ingrediënten

  • 2 komkommers
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • 2 eetlepels boter
  • 1 bouillonblokje
  • zout
  • zwarte peper

Bereiding
De ui, samen met de knoflook en de gesneden tomaat fruiten in de boter.
De komkommer in de lengte in tweeen snijden en er dan plakjes van maken.
Als de ui, knoflook en tomaat doorbakken zijn, de komkommer en het bouillonblokje toevoegen.
Er zal nu heel wat vocht vrijkomen van de komkommer, dit laat u inkoken.
Als de groente bijna klaar is, even proeven en op smaak afmaken met zwarte peper en zout.
U kunt deze groente ook klaarmaken met garnalen.
U laat deze dan even meebakken met de ui, knoflook en tomaat. Verder bereidt u de komkommer op dezelfde wijze.

Reageren is niet mogelijk