Ingrediënten
- 250 gram gekookte spinazie
- 50 gram geraspte kaas
- 30 gram boter of margarine
- 30 gram bloem
- 3 dl spinazie kookwater
- zout
- peper
- nootmuskaat
- 3 eieren
Bereiding
Splits de eieren, sla de eiwitten stijf.
Beboter de souffléschaal.
Hak de gekookte spinazie zeer fijn en wrijf ze door een zeef.
Vermeng de fijne spinazie met de geraspte kaas.
Smelt de boter, voeg in een keer de bloem toe en laat dit lichtgeel worden.
Giet er al roerend beetje bij beetje het spinazie kookwater bij (eventueel kunt u dit, als u de smaak wat minder sterk wilt hebben, vervangen door melk).
Laat dit tot een dikke saus binden.
Roer de spinazie-puree erdoor heen en voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe.
Roer de dooiers door de spinaziemassa en schep de stijfgeslagen eiwitten er voorzichtig door.
Breng de massa over in de beboterde souffléschaal (niet meer dan voor 3/4 vullen).
Zet de schotel in een voorverwarmde oven (175 oC) en laat de soufflé daarin in ongeveer 30 minuten, langzaam rijzen en gaar worden.
Dien daarna onmiddellijk op, omdat soufflé in een paar minuten weer in elkaar kan zakken.
Serveer er stokbrood bij.