Snijbonen met pindasaus en tempe (Indonesisch)

Snijbonen-met-pindasaus-en-tempeIngrediënten

  • 750 gram snijbonen
  • 300 gram tempe
  • 3 bosuitjes
  • 2 dl pikante pindasaus (zelfgemaakt of uit een pot/pakje)
  • zout
  • 2 eetlepels mais- of zonnebloemolie
  • 2 eetlepels sojaolie
  • 2 eetlepels gefruite uitjes
  • Snijbonen met pindasaus en tempe

Voorbereiding
Snijd de afgehaalde snijbonen schuin in reepjes van ca 0,5 cm breed.
Snijd de tempe in blokjes.
Snijd de schoongemaakte bosuitjes in ringetjes en houd wit en groen apart.
Maak de pindasaus.

Bereiding
Kook de snijbonen in water met wat zout in 5-10 minuten beetgaar.
Verhit olie in een wok of koekenpan.
Bak de blokjes tempe goudbruin en schep ze uit de pan.
Bedruppel ze meteen met de sojasaus.
Laat het wit van de bosuitjes kort in de achtergebleven olie fruiten.
Roer er de pindasaus door.
Schep er achtereenvolgens de snijboontjes en de tempe door.
Laat kort doorwarmen.
Bestrooi met het groen van de bosuitjes en de gefruite uitjes.
Eet er rijst bij.
Zet desgewenst (zelfgemaakte) sambal op tafel.

Reageren is niet mogelijk