Sjoerkoro nanga alesie (zuurkool met rijst) (Surinaams)

Ingrediënten

  • 500 gram zuurkool
  • 350 gram varkensvlees of magere doorregen varkenslappen
  • 50 gram boter of margarine
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 4-5 aardappels
  • 1 bouillonblokje
  • zwarte peper zout

Bereiding
Het vlees in stukken snijden en braden in de margarine.
Als het bruin is geworden, de gesnipperde ui en de in kleine stukjes gesneden tomaat toevoegen en mee laten braden.
De aardappels schillen, in stukjes snijden (b.v. in vieren) en met de zuurkool erbij doen.
Het geheel nu nog even laten aanbraden.
Daarna twee kopjes water en het bouillonblokje toevoegen en laten stoven.
Als de aardappels gaar zijn, is het geheel ook klaar.
Even proeven en op smaak met zwarte peper en zout af maken.
Eet dit met witte rijst.

Reageren is niet mogelijk