Ingrediënten
- 1 blok tahu, in dobbelsteentjes gesneden
- 4 ons tauge
- 1 gesnipperde ui
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 gesnipperde rode lomboks
- 2 plakjes laos
- 1 plakje djahe
- 1 stengel sereh
- 1 theelepel trassi
- 1 dl groentebouillon
- 2 eetlepels ketjap
- 125 gram fijngehakte petehbonen
- 3 eetlepels plantaardige olie
Bereiding
Verhit de olie en fruit ui, knoflook en lomboks even aan.
Voeg de kruiden toe en roerbak alles gedurende 4 minuten.
Temper de warmtebron en voeg bouillon, ketjap en petehbonen toe.
Laat alles 20 minuten zachtjes sudderen.
Bak in de tussentijd de tahu in een wadjan in hete olie aan alle kanten bruin.
Meng de tahu met de tauge en overgiet het geheel met de saus.
Maak het gerecht eventueel af met wat fijngehakte selderij.