Sambal goreng boontjes (Gebakken boontjes) (Indonesisch)

Ingrediënten

  • 500 gram sperzieboontjes
  • 1 prei (15 cm)
  • 3 takjes selderij (fijngehakt)
  • 2 uien (fijngesneden)
  • 1 eetlepel olie
  • 2 blaadjes djeruk perut
  • halve knoflook (niet perse)
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 2 theelepels gula djawa of bruine suiker of gewone suiker
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • half kopje water
  • zout
  • sambal

Bereiding
Verse bonen schoonmaken en in stukjes breken.
Prei in dunne ringen snijden.
Fijngesneden ui, knoflook, gemberpoeder en 2 blaadjes djeruk perut in olie fruiten en daarna de dunne preistukjes mee laten fruiten.
Ketjap, sambal en suiker toevoegen.
Hierna de sperziebonen en selderij door het sausje roeren en water toevoegen.
Ongeveer 3 minuten laten pruttelen.

Reageren is niet mogelijk