Romeinse courgette

Ingrediënten

  • 50 gram doorregen spek
  • 1 eetlepel olie
  • 1 uit
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gram tomaten
  • 1 eetlepel gehakte oregano
  • zout
  • peper
  • 500 gram kleine courgettes
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 eetlepel gehakte bieslook
  • 1 eetlepel gehakte dille
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 6 eetlepels room

Bereiding
Snij het spek in stukjes en bak die in een vuurvaste schotel in de olie uit.
Schil en snipper de ui en knoflook en bak die in het vet.
Leg de tomaten enkele tellen in kokend water, laat ze schrikkenonder de koude kraan en haal de velletjes er af.
Snij de tomaten doormidden en verwijder de pitjes.
Snij het vruchtvlees klein en doe de tomaten bij ui en knoflook, samen met de oregano.
Voeg zout en peper toe en laat net zolang stoven tot een dikke saus is ontstaan.
Snij van de courgettes de punten weg en was ze.
Snij ze in de lengte doormidden en bestrooi ze met zout.
Meng paneermeel, kruiden, Parmenzaanse kaas en room door elkaar en strijk dit papje op de courgettehelften.
Leg z naast elkaar in de saus en zet de schaal op het rooster in de oven.
Temperatuur elektrische oven: 225-250 oC, stand gasoven: 5-6
Baktijd: 20-25 minuten

Reageren is niet mogelijk