Poolse bloemkool

Poolse-bloemkoolIngrediënten

  • 1 bloemkool
  • 4 sneetjes oudbakken brood
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 30 gram boter of 2 eetlepels olie
  • zout
  • versgemalen peper
  • paprikapoeder
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie

Voorbereiding
Verdeel de schoongemaakte bloemkool in roosjes.
Kook de eieren hard, laat ze ‘schrikken’ onder de koude kraan en pel ze.
Hak het brood in de foodprocessor tot grove kruimels.
Snipper de knoflook.

Bereiding
Kook de bloemkool in een laagje water met wat zout in 8-10 minuten beetgaar.
Verhit intussen de boter of de olie in een koekenpan en bak het brood omscheppend goudbruin.
Laat de knoflook de laatste minuut meebakken.
Schep er wat zout en peper door.
Hak de eieren grof.
Schep de uitgelekte bloemkoolroosjes in een schaal.
Bestrooi met het gebakken broodkruim, het ei, wat paprikapoeder en de peterselie.

Tip
Bij dit gerecht is het niet nodig om vlees te serveren.
Geef er aardappelpuree bij die extra op smaak wordt gebracht met een mespunt kerrie en een paar lepels geraspte kaas.

Reageren is niet mogelijk