Kouseband met rijst (Surinaams)

Ingrediënten

  • 300 gram kouseband
  • 100-150 gram zoutvlees
  • 50 gram boter
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 bouillonblokje
  • zwarte peper
  • zout

Bereiding
Kouseband ziet er uit als een soort langerekte sperzieboon.
De kouseband wassen en in stukjes van ca 2-3 cm snijden (schuin zoals bij een snijboon).
Het zoutvlees gedeeltelijk ontzouten en daarna ca 6-7 min. in de boter bakken.
Hierna de gesnipperde ui en de geperste teentjes knoflook meefruiten.
Als de ui en de knoflook iets doorbakken zijn, de tomaat klein snijden en toevoegen.
Ook die laat u even meebakken en daarna voegt u de gesneden kouseband toe.
Het geheel laat je nog 10 minuten doorbakken, terwijl je alles af en toe omschept om aanbakken te voorkomen.
Voeg nu een half kopje water en het bouillonblokje toe en laat de groenten nu nog 15 minuten op een zacht vuurtje gaar stoven.
Tegen het einde van de stooftijd de vers gemalen zwarte peper toevoegen, proeven en indien nodig nog wat zout toevoegen.
Je kunt in plaats van zoutvlees een half ons gedroogde garnalen gebruiken (wel eerst weken).

Reageren is niet mogelijk