Italiaanse witte bonenpot

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine aubergine
  • 1 kleine courgette
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 rode spaanse peper
  • 2 tomaten
  • 35 gram boter of 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 pot witte bonen in tomatensaus (800 gram)
  • 250 gram ham in dobbelsteentjes

Voorbereiding
De ui en de knoflook pellen en fijnsnipperen.
De aubergine en de courgette schoonmaken en de courgette en het vruchtvlees in stukjes snijden.
De paprika en de spaanse peper in de lengte halveren en van zaad en zaadlijsten ontdoen, daarna wassen en het vruchtvlees van de paprika in blokjes en de peper in reepjes snijden.
De tomaten ontvellen en het vruchtvlees in blokjes snijden.

Bereiding
De boter of olie verhitten en hierin de ui met de knoflook glazig bakken.
De Italiaanse kruiden er door heen scheppen, de groenten met een scheutje water of bouillon toevoegen en in ca 25 minuten gaar stoven.
Tot slot de witte bonen en de ham er door heen scheppen en warm laten worden.
De stoofpot op snaak brengen met zout en peper.

Tips
Voor een mediterraan tintje kun je in plaats van boter olijfolie gebruiken of de helft boter en de helft olijfolie.
Als je weinig of geen tijd heeft, kun je in plaats van verse groenten, 1 blik ratatouille openen en dit na het glazig bakken van de ui en knoflook toevoegen.

Reageren is niet mogelijk