Indische kool in kokosmelk (Indonesisch)

Ingrediënten

  • 700 gram witte of groene savooiekool
  • 2 dl kokosmelk van een blok santen of van gemalen kokos
  • 2 sjalotjes of 1 fijngesneden ui
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 4 theelepels ketumbar
  • 1 theelepel (of meer naar smaak) sambal
  • olie
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • citroensap
  • 2 hard gekookte eieren

Bereiding
Maak kokosmelk van een blok santen of gemalen kokos.
Kool in smalle reepjes snijden.
Ui, knoflook, ketoembar en sambal fijn wrijven en in wat olie goudbruin fruiten.
Met een handvol tegelijk de koolreepjes toevoegen en even meefruiten.
De kokosmelk erbij gieten en ca 10 minuten op een laag pitjes laten sudderen tot de kool beetgaar is.
De gemalen kokos er door scheppen en alles op smaak brengen met zout en enkele theelepels citroensap.
Garneren met plakjes hardgekookt ei.
Serveren met rijst en sajoer tumis van raapstelen.
Maak een extra feestelijke rijsttafel met b.v. gebakken tofu of vlees, kroepoek, atjar, seroendeng en pisang goreng.

Bijgerecht
rijsttafel gebakken tofu, vlees, kroepoek, atjar, seroendeng, pisang goreng

Reageren is niet mogelijk