Gevulde boulanger (gevulde aubergine) (Surinaams)

Ingrediënten

  • 4 flinke aubergines
  • zout

Voor de vulling:

  • 500 gram gehakt of 300 gram gedroogde garnalen (sara-sara)
  • 1 flinke ui
  • 1 tomaat of 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel vetsin
  • zwarte peper
  • paneermeel

Bereiding
Verwijder steel en kroon van de aubergines. Snijd ze in het midden door en kook ze met wat zout 10-15 minuten in water.
Daarna de aubergines uithollen zodat er nog een klein laagje van het vruchtvlees over blijft. Het uitgeholde gedeelte bewaren.

Vulling
Gehakte uitbakken en indien u niet van vet eten houdt, een deel van het vet dat vrijkomt weggieten.
Nu de gesnipperde ui mee laten bakken en wanneer de randjes bruin gaan kleuren, de gesneden tomaat of tomatenpure toevoegen, samen met het uitgeholde van de aubergines, de vestin en zwarte peper.
Laat het geheel nu nog 5 minuten doorbraden.
Vul dan de halve aubergines, bestrooi ze met paneermeel en doe op elk deel een klont boter en verwarm ze 15-20 minuten in een matig voorverwarmde oven.
Als je garnalen als vulling gebruikt, maak die op dezelde manier klaar, maar je moet wel 2 eetlepels boter gebruikenom de uien te fruiten en daarna de garnalen en de andere ingredienten toevoegen.
Serveer met witte rijst.

Reageren is niet mogelijk